Tautsaimniecības komisija skaidros situāciju grūtībās nonākušajā cūkaudzētavā

(29.09.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ceturtdien, 30.septembrī, skaidros situāciju brucelozes slimības skartajā šķirnes cūku audzētavā „Avoti M” un atbildīgo valsts iestāžu rīcību, novēršot infekcijas izplatīšanās draudus, lai iespējami ātri tiktu atjaunota uzņēmuma darbība.

„Ir pagājusi vairāk nekā nedēļa kopš konstatēta šī infekcijas slimība, taču joprojām nav skaidrības par to, kad uzņēmums varēs atsākt darbu. Laika vilcināšana var nozīmēt Talsu novadam tik nozīmīgā uzņēmuma darbības izbeigšanu,” norāda komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Šādos gadījumos valsts iestādēm jārīkojas maksimāli operatīvi, gan lai likvidētu infekcijas izplatības draudus, gan neriskētu ar vairāku desmitu darba vietu zaudēšanu.”

„Šis konkrētais gadījums liek uzdot jautājumus par to, vai valsts iestādēm ir plāns kā rīkoties slimību uzliesmojumu gadījumos, tāpēc rīt uz šo problēmu paraudzīsimies no sistēmas viedokļa,” uzsver V.A.Krauklis.

Komisijas sēdē piedalīsies Zemkopības ministrijas, Pārtikas un veterinārā dienesta un SIA „Avoti M” pārstāvji.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks ceturtdien, 30.septembrī, plkst.12.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt