Saeimā atvērto durvju dienā viesojas rekordliels apmeklētāju skaits

(17.09.2010.)

Saeimu šodien, 17.septembrī, atvērto durvju dienā apmeklēja rekordliels cilvēku skaits - 2000. Pagājušajā gadā atvērto durvju dienas ietvaros Saeimā viesojās apmēram 1800 cilvēku. Iedzīvotājiem bija iespēja ne tikai aplūkot Saeimas namu, bet arī tikties ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi un citiem deputātiem.

„Man ir prieks pārliecināties par to, ka ideja rīkot Saeimā atvērto durvju dienu ir sevi attaisnojusi. Šāds pasākumus mūsu parlamentā notiek jau trešo reizi, un varam redzēt, ka katru gadu atvērto durvju dienā pieaug Saeimas apmeklētāju skaits,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Atvērto durvju dienā parlamentā viesojās cilvēki no visiem Latvijas reģioniem. Vislielāko interesi viesoties Saeimā izrādīja skolēni un pensionāri.

Saeimas apmeklētāji labprāt izmantoja iespēju apmeklēt Saeimas nama zāles, kā arī satikt parlamenta deputātus un iztaujāt viņus par deputāta darba ikdienu. Vairāki Saeimas deputāti, tostarp Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze, iejutās gidu lomās un vadīja ekskursijas pa Saeimas namu.

Šogad parlamentu apmeklēja arī tūristi no Beļģijas, Lielbritānijas, Spānijas, kā arī ASV. Piemēram, tūrists no Havaju salām Klaids M.Sakamoto pauda prieku par Saeimas nama krāšņo interjeru. „Jūsu parlamenta arhitektūra un interjers ir ļoti skaists, un tā ir brīnišķīga ideja rīkot šādu atvērto durvju dienu,” pauda K.M.Sakamoto.

Saeimas viesiem šodien bija arī unikāla iespēja klātienē vērot oficiālas diplomātiskās tikšanās norisi. Saeimas priekšsēdētāja un jaunā Igaunijas vēstnieka Mati Vārmana sasveicināšanos un tradicionālo fotografēšanos, atvērto durvju dienas ietvaros, vēroja arī vairāki desmiti parlamenta apmeklētāju.

Saeimas priekšsēdētājs šodien arī tikās ar skolēniem no Jūrkalnes pamatskolas, Ventspils 3.vidusskolas, kā arī Pumpuru vidusskolas un iepazīstināja viņus ar Saeimas darba specifiku. Tāpat ar parlamenta apmeklētājiem tikās Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone, Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs, Saeimas sekretāra biedrs Andrejs Klementjevs, kā arī deputāti Juris Dobelis (VL-TB/LNNK), Dzintars Ābiķis, Oskars Kastēns (LPP/LC), Ingmārs Līdaka (ZZS), Inguna Rībena (JL) un Gunārs Laicāns (PS).

Interesenti parlamentā tiek gaidīti arī citās dienās. Ikviens var pieteikties ekskursijai Saeimā, kā arī dalībai Saeimas komisiju sēdēs, kas ir atklātas sabiedrībai. Plašāka informācija: www.saeima.lv/Informacija/ekskursijas.htm.


Fotogrāfijas no atvērto durvju dienas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624973825716/
Video no atvērto durvju dienas: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/rxkM8AXyy5c
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā