Solvita Āboltiņa uzrunās tiesnešu konferences dalībniekus

(02.09.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa piektdien, 3.septembrī, piedalīsies Latvijas tiesnešu konferencē, kurā aicināti piedalīties visi valsts tiesneši. Saeimas priekšsēdētāja biedre plānojusi uzrunāt konferences dalībniekus, uzsverot jaunveidojamās Tieslietu padomes lomu tieslietu nozares attīstībā.

„Šī gada vasarā nolemjot izveidot Tieslietu padomi, parlaments ir spēris būtisku soli tiesu varas nostiprināšanā. Jaunā institūcija sniegs tiesu sistēmai plašākas pašpārvaldes iespējas un ļaus pašiem tiesnešiem ietekmēt procesus tieslietu sistēmā. Ceru, ka tiesneši un citi tiesu varas pārstāvji pilnvērtīgi izmantos tās sniegtās iespējas, iesaistoties pašiem svarīgu jautājumu apspriešanā un izlemšanā,” norāda S.Āboltiņa.  

Konferences ietvaros notiks jaunveidojamās Tieslietu padomes, kā arī Tiesnešu disciplinārkolēģijas un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļu vēlēšanas. Tiesneši konferencē atskatīsies arī uz Tiesnešu ētikas komisijas un disciplinārkolēģijas darbu.

Tieslietu padome tiek izveidota saskaņā ar Saeimas 3.jūnijā pieņemtajiem grozījumiem likumā „Par tiesu varu”. Padome būs koleģiālā institūcija, kas piedalīsies tiesu sistēmas politikas stratēģijas izstrādē un pilnveidos tiesu sistēmas darba organizāciju. Tieslietu padomi veidos astoņi pastāvīgie locekļi un septiņi uz četriem gadiem ievēlēti locekļi ? viens Augstākās tiesas plēnuma ievēlēts tiesnesis un seši tiesnešu konferences ievēlēti tiesneši. 

Tiesnešu konference 3.septembrī plkst.10.00 notiks viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija” Rīgā, Elizabetes ielā 55.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt