Saeimas deputāti tiekas ar Armēnijas žurnālistiem

(01.09.2010.)

Saeimas deputāti trešdien, 1.septembrī, tiekoties ar Armēnijas žurnālistu delegāciju, sniedza ieskatu Latvijas eirointegrācijas procesa norisē un informēja par parlamenta lomu ceļā uz Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

Ar dažādu Armēnijas laikrakstu un radio žurnālistiem šodien tikās Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Armēnijas parlamentu priekšsēdētājs Ivans Klementjevs (SC), kā arī grupas deputāti Oskars Kastēns (LPP/LC) un Aleksejs Holostovs (SC).

Armēnijas žurnālistus īpaši interesēja armēņu kopienas dzīve Latvijā, pirms iestāšanās ES veiktās reformas un situācija valstī jau pēc pievienošanās Eiropas Savienībai.

Kā sarunā norādīja I.Klementjevs, Latvijā dzīvojošie vairāk nekā divi tūkstoši armēņu ir ekonomiski aktīvi un labi integrējušies sabiedrībā, Rīgā arī nesen uzcelts jauns Armēņu Apustuliskās baznīcas dievnams. Savukārt deputāts O.Kastēns atzīmēja, ka Latvijas armēņu kopiena ir ne tikai ekonomiski, bet arī politiski aktīva, jo gaidāmajās vēlēšanās armēņu izcelsmes cilvēki ir pārstāvēti vismaz divos politiskajos sarakstos.

Iepazīstinot ar Latvijas eirointegrācijas reformu pieredzi, deputāti akcentēja Saeimas lomu ES jautājumos gan pirms, gan arī pēc pievienošanās Eiropas Savienībai. Iestāšanās sarunu gaita par dalību ES notika stingrā Saeimas Eiropas lietu komisijas uzraudzībā, un arī tagad tieši Eiropas lietu komisija ir tā, kas dod mandātu ministriem Briselē paust Latvijas nostāju par dažādiem ES dienaskārtības jautājumiem, informēja deputāti.

Pirms tikšanās ar deputātiem viesi ekskursijā aplūkoja Saeimas sēžu zāli un reprezentācijas telpas. Armēnijas žurnālistu vizīti Latvijā un Igaunijā organizē Eiropas Komisijas delegācija Armēnijā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624855707956/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/1oxS9T5lC6M
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt