Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Īrijas vēstnieku

(31.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 31.augustā, tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Brendanu Makmahonu (Brendan McMahon), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs Latvijas un Īrijas attiecības raksturoja kā labas un intensīvas. G.Daudze sarunā patiecās par vēstnieka personisko ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. Puses bija vienisprātis, ka liela nozīme divpusējo attiecību veidošanā ir Īrijā dzīvojošajiem latviešiem. Pārrunājot sadarbību nākotnē, kā nozīmīga joma tika akcentēts tūrisms, kurā abas amatpersonas saskatīja labu izaugsmes potenciālu.

Sarunas laikā tika pārrunāta arī ekonomiskā situācija abās valstīs, īpašu uzmanību veltot veiktajiem budžeta izdevumu samazināšanas pasākumiem un strukturālajām reformām. Atzīstot līdzības ekonomiskās krīzes negatīvajā ietekmē uz Latvijas un Īrijas ekonomikā, puses pauda gandarījumu par pozitīvajām abu valstu tautsaimniecības atveseļošanās pazīmēm.

Ekonomiskā krīze ir laba iespēja veidot jaunus ekonomiskos kontaktus un piesaistīt investīcijas, jo tieši šajā laikā uzņēmumi un valstis meklē jaunus noieta tirgus savām eksporta precēm, uzsvēra G.Daudze. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624722264293/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/fqaFNhtO_JM
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt