Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalīsies Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu spīkeru konferencē

(17.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 18. līdz 20.augustam uzturēsies Īslandes galvaspilsētā Reikjavikā, kur pēc Īslandes parlamenta priekšsēdētājas Austas Jouhannesdotiras (Ásta R. Jóhannesdóttir) uzaicinājuma piedalīsies ikgadējā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

Parlamentu vadītāji plāno pārrunāt aktuālus starptautiskās dienaskārtības un reģionālās sadarbības jautājumus. Paredzēts diskutēt par situāciju Tālajos Ziemeļos un sadarbību ar Krieviju, kā arī ekonomisko situāciju reģiona valstīs. Tāpat konferences dalībnieki atskatīsies uz šī gada maijā notikušo Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju vizīti ASV un dalīsies pieredzē par informācijas tehnoloģiju izmantošanu parlamentu ikdienas darbā.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju konference notiek reizi gadā kādā no šī reģiona valstīm un tajā piedalās parlamentu priekšsēdētāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Īslandes. Iepriekšējā parlamentu priekšsēdētāju tikšanās pagājušajā gadā notika Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, bet gadu iepriekš - Latvijā. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā