Tautsaimniecības komisija lems par akcīzes nodokļa nepiemērošanu dabasgāzei

(03.08.2010.)

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 4.augustā, izskatīs likumprojektu „Grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli””, kas paredz līdz 2014.gadam dabasgāzei nepiemērot akcīzes nodokli.

„Vienīgais veids kā valsts var mazināt straujā gāzes cenu kāpuma negatīvo ietekmi uz iedzīvotāju, uzņēmumu un pašvaldību budžetiem ir pārskatīt savu nodokļu politiku. Tāpēc rosinām akcīzes nodokļa piemērošanu atlikt līdz 2014.gada sākumam,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Sagaidāms, ka gāzes cenas šoruden pieaugs par 30 procentiem, un atteikšanās no akcīzes nodokļa gala cenu pieaugumu samazinās par pieciem līdz sešiem procentiem. Situācija joprojām būs smaga, taču arī šāds solis būs atspaids iedzīvotājiem.”

Komisija strādās ar likumprojekta „Grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli”” sagatavošanu otrajam lasījumam. Likuma izmaiņas plānots kā steidzamas skatīt tuvākajā Saeimas ārkārtas sēdē.

Tāpat komisija strādās ar izmaiņām Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā. Ar šiem grozījumiem plānots likuma normas saskaņot ar Eiropas Savienības prasībām. Lai izvairītos no soda sankcijām par direktīvu prasību nepārņemšanu, likumprojekts jāpieņem vēl augustā, un šī paša iemesla dēļ rīt plānojam skatīt arī iespējamas izmaiņas Publiskās un privātās partnerības likumā, informē komisijas priekšsēdētājs.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē notiks trešdien, 4.augustā, plkst.11.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde