Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sāk ziedu paklāju jaunam Ginesa rekordam

(24.07.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sestdien, 24.jūlijā, piedaloties jauna Ginesa rekorda uzstādīšanā Ventspilī, ievietoja pirmo ziedu podiņu paklājā, kuru plānots izveidot vismaz pusotra kilometra garumā. 

„Ventspils daudzējādā ziņā ir piemērs Latvijai un daudzās jomās ir apsteigusi Latviju. Šodien Ventspilij, ventspilniekiem un Ventspils viesiem ir iespēja pārspēt līdzšinējo Ginesa rekordu un likt Latvijas vārdam izskanēt pasaulē. Es ticu, ka mums izdosies!” uzsver Saeimas priekšsēdētājs.

Ventspils pilsēta, tās iedzīvotāji un viesi, atzīmējot pilsētas 720 gadu jubileju, izvēlējušies radīt unikālu ziedu klājumu, kuram līdzvērtīga nav nekur pasaulē. 

Iecerēts izveidot vismaz 1500 metru garu un metru platu nepārtrauktu ziedu paklāju. Tā veidošanā izmantos ap 80 tūkstošiem podiņos augošu puķu. Kopumā brīvprātīgajam darbam pietiekušies vairāk nekā 900 cilvēku. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt