Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Palestīnas pašpārvaldes ārlietu ministru (foto)

(18.06.2010.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš piektdien, 18.jūnijā, tiekoties ar Palestīnas pašpārvaldes ārlietu ministru Riadu Almalki (Riad Al-Malki), pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesa gaitu.

„Latvija vienmēr atbalstījusi divu valstu pieeju Tuvo Austrumu konflikta risināšanā. Mēs pilnībā atbalstām palestīniešu valstiskuma centienus, bet vienlaikus arī atzīstam Izraēlas tiesības uz savas teritorijas un pilsoņu aizsardzību,” teica A.Bērziņš.

Palestīnas pašpārvaldes ārlietu ministrs augstu novērtēja Latvijas atbalstu Palestīnas valstiskumam. „Mūsuprāt, nav nekādu pretrunu Latvijas vēlmē veidot vienlīdz draudzīgas un ciešas attiecības gan ar Palestīnu, gan Izraēlu,” atzina ministrs.

R.Almalki pauda cerības par drīzu progresu Tuvo Austrumu miera procesā. Nepieciešams pēc iespējas ātrāk izbeigt Gazas sektora blokādi, lai atvieglotu tajā mītošā pusotra miljona cilvēku ciešanas, vienlaikus respektējot arī Izraēlas bažas par drošību, uzsvēra ministrs. Puses arī bija vienisprātis, ka nepieciešams stiprināt Eiropas Savienības un ASV vidutāja lomu miera sarunās. 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624176492715/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā