Saeima pagarina ciršanas atļauju derīguma termiņu

(18.06.2010.)

Saeima ceturtdien, 17.jūnijā, galīgajā lasījumā pieņēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotos grozījumus Meža likumā, kas pagarina ciršanas atļauju derīguma termiņu.

„Līdz šim ciršanas atļaujas bija derīgas līdz gada beigām. Pat ja atļauja izsniegta 1.decembrī, pēc mēneša tā kļuva nederīga, un birokrātiskā procedūra meža saimniekam bija jāveic no jauna,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Tāpēc komisija, konsultējoties ar nozares organizācijām, izstrādājusi nelielus, taču mežu izstrādātājiem būtiskus likuma grozījumus.”

Ciršanas un citu apliecinājumu derīguma termiņa noteikšana deleģēta Ministru kabinetam, nosakot, ka termiņš nedrīkstēs pārsniegt trīs gadus.

Tāpat Meža likumā veiktas izmaiņas, novēršot dubultu apliecinājumu izsniegšanu par meliorācijas sistēmu vai citu būvju celšanu vai rekonstrukciju un pesticīdu lietošanu. Šādas atļaujas paredzētas citos normatīvajos aktos, norāda likumprojekta autori.

Likums stāsies spēkā 2010.gada 1.septembrī.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt