Sagatavotas dāvanas NATO Parlamentārās Asamblejas viesiem (foto)

(26.05.2010.)

Trešdien, 26.maijā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tika pabeigts darbs, sagatavojot dāvanas NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) pavasara sesijas viesiem, kuri atmiņai par Latvijā pavadīto laiku saņems mūsu valstij raksturīgu dāvanu.

Iesaistot brīvprātīgos, sagatavoti 350 dāvanu komplekti. Jau iepriekš bija sarūpētas krūzes, tēja un medus, savukārt šodien dāvanu komplekts tiks papildināts ar svaigi ceptu rupjmaizi.

Baudot dabīgu zāļu tēju no melnās keramikas krūzes un piekožot klāt rupjmaizes riecienu ar viršu medu, NATO PA Rīgas sesijas viesiem būs iespēja izjust mūsu valstij raksturīgās noskaņas no dažādiem Latvijas novadiem.
 
Šādu dāvanu komplektu saņems Rīgas sesijas delegātu dzīvesbiedres un dzīvesbiedri, delegāciju darbinieki, NATO PA starptautiskā sekretariāta personāls un citi sesijas viesi.

Melnās keramikas māla krūzes tapušas Rēzeknes pusē, kur tās izgatavoja keramiķu kopas „Pūdnīku skūla” meistari. Kā velti no Zemgales puses sesijas viesi saņems Rūķīšu tēju, kas vākta un izkaltēta no Latvijas dienvidu pļavās audzētām kumelītēm, raudenes, piparmētras un melisas. Tāpat piemiņas dāvanā būs Daugmales Jāņa sarūpētais ekoloģiski tīrais Latvijas viršu medus un Latvijas rudzu maize, ko sarūpēs seno maizes cepšanas tradīciju kopēji maizes ceptuvē „Lāči”.

Savukārt NATO Parlamentārās Asamblejas valstu parlamentāriešiem tiks dāvāta sudraba jubilejas monēta „Neatkarības deklarācija”, kas izdota par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienai. Monētā atainots zars ar trim plaukstošiem ziediem un Mātes Latvijas tēls ar dzirnakmeni plecos.

Visi delegāti saņems arī 4.maija Deklarācijas kluba izdoto brošūru „1990.gada 4.maijs”, kurā aprakstīti tā vēsturiskā laika notikumi un skaidroti arī citi mūsu valsts vēstures nozīmīgākie pagrieziena punkti.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam notiks Rīgā starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala”. Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.

Fotogrāfijas no dāvanu saiņošanas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624015665161/
Video no dāvanu saiņošanas:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/qz_yzdzcoDkv
Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt