Brīvprātīgie palīdz gatavot dāvanas NATO Parlamentārās Asamblejas viesiem (foto)

(13.05.2010.)

Ceturtdien, 13.maijā, Saeimas namā brīvprātīgie palīdzēja iesaiņot dāvanas NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) pavasara sesijas viesiem, kuri atmiņai par Latvijā pavadīto laiku saņems mūsu valstij raksturīgu dāvanu komplektu.



Iesaistot brīvprātīgos, tiks sagatavoti 350 šādi dāvanu komplekti. Šobrīd jaunieši iesaiņoja māla krūzes, tēju un medu, savukārt svaigi cepta maize tiks pievienota īsi pirms sesijas sākuma maija beigās.

Baudot dabīgu zāļu tēju no melnās keramikas krūzes un piekožot klāt rupjmaizes riecienu ar viršu medu, NATO PA Rīgas sesijas viesiem būs iespēja izjust mūsu valstij raksturīgās noskaņas no dažādiem Latvijas novadiem.
 
Šādu dāvanu komplektu saņems Rīgas sesijas delegātu dzīvesbiedres un dzīvesbiedri, delegāciju darbinieki, NATO PA starptautiskā sekretariāta personāls un citi sesijas viesi.

Melnās keramikas māla krūzes tapušas Rēzeknes pusē, kur tās izgatavoja keramiķu kopas „Pūdnīku skūla” meistari. Kā velti no Zemgales puses sesijas viesi saņems Rūķīšu tēju, kas vākta un izkaltēta no Latvijas dienvidu pļavās audzētām kumelītēm, raudenes, piparmētras un melisas. Tāpat piemiņas dāvanā būs Daugmales Jāņa sarūpētais ekoloģiski tīrais Latvijas viršu medus un Latvijas rudzu maize, ko sarūpēs seno maizes cepšanas tradīciju kopēji maizes ceptuvē „Lāči”.

Sesijas norises laikā brīvprātīgie būs iesaistīti viesu sagaidīšanā lidostā un viesnīcās, kā arī pavadīs viesus sesijas oficiālajā transportā un ekskursiju laikā. Daļa jauniešu palīdzēs NATO PA sekretariātam nodrošināt pastāvīgo komiteju sēžu un plenārsēdes norisi, bet citi būs iesaistīti tehniskajos darbos - dokumentu kopēšanā, izdalīšanā un savākšanā, kā arī sniegs citu nepieciešamo atbalstu.

NATO PA Rīgas sesijai brīvprātīgā statusā pieteikušies 40 interesenti, galvenokārt Rīgas Stradiņa universitātes studenti, kuri apliecinājuši labas valodu zināšanas, augstas komunikācijas prasmes, kā arī izrādījuši vēlmi un gatavību iesaistīties sesijas norises nodrošināšanā.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam notiks Rīgā starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala”. Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624052836000/
Izmantojot foto publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā