NATO PA delegāciju vadītāji uzsver Latvijas nozīmi asamblejas darbā

(10.05.2010.)

Gatavojoties maija beigās Rīgā gaidāmajai NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) sesijai, vairākas organizācijas dalībvalstis nosūtījušas videosveicienus mūsu valstij, kuros akcentē asamblejas nozīmi globālās drošības sistēmā un Latvijas lomu Ziemeļatlantijas līguma organizācijā.

Latvijas dalība NATO PA stiprina šo organizāciju, norāda NATO PA Apvienotās Karalistes delegācijas vadītājs Brūss Džordžs (Bruce George) videosveicienā Latvijai. „Jūs dalāties ar mums savās zināšanās un pieredzē, un mēs to liekam lietā,” saka B.Džordžs. Viņš akcentē asamblejas nozīmi, uzsverot, ka šī organizācija ietekmē NATO lēmumus un daudzos gadījumos tās rīcība ir bijusi proaktīvāka un apsteigusi lēmumus, kurus pieņēmusi Ziemeļatlantijas līguma organizācija.

Nīderlandes delegācijas vadītājs Hendriks Jans Ormels (Hendrik Jan Ormel) pateicas Rīgai par sesijas rīkošanu un norāda, ka Parlamentārā Asambleja ir nopietna un svarīga diskusiju platforma, kas parlamentārajā līmenī nodrošina kvalitatīvas debates par starptautiskajām aktualitātēm. „Nīderlande kā viena no NATO PA dibinātājām pret to izturas ārkārtīgi nopietni,” atzīst J.Ormels, piebilstot, ka no viņa valsts ir nākuši trīs asamblejas prezidenti. 

Savukārt NATO PA Dānijas delegācijas vadītājs Helge Ādams Mellers (Helge Adam Møller) uzsver NATO lomu miera uzturēšanā un uzskata, ka Baltijas valstu pievienošanās NATO ir uzlabojusi drošības situāciju gan Eiropas, gan transatlantiskajā mērogā.

Parlamentāriešu videosveicieni publicēti NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā: www.natopariga.lv/video

NATO PA 2010.gada pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam. Ar plašāku informāciju par NATO PA var iepazīties arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt