Saeimas apakškomisijā spriedīs par slimnīcu finansiālo situāciju

(19.04.2010.)

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien, 20.aprīlī, vērtēs finansiālo situāciju stacionārajā aprūpē.

„Slimnīcu finanšu problēmas patlaban ir viena no smagākajām nozares problēmām, kas prasa neatliekamus risinājumus. Pacientu ar neatliekamām indikācijām praksē ir daudz vairāk nekā valsts ir apņēmusies apmaksāt, un viss atbildības slogs gulstas uz slimnīcu pleciem. Naudas nav, bet neārstēt nevar - lūk, tādā situācijā patlaban ir daudzas Latvijas slimnīcas,” norāda apakškomisijas priekšsēdētāja Dagnija Staķe.

Apakškomisija ir saņēmusi Tukuma slimnīcas vēstuli, kurā skaidrots, ka līgums ar Veselības norēķinu centru paredz šogad mēnesī uzņemt vidēji 112 pacientus, bet realitātē mēnesī slimnīca stacionē ap 450 pacientu, kam nepieciešama neatliekama palīdzība. Slimnīcā norāda, ka šobrīd par sniegtajiem pakalpojumiem nesaņemtais finansējums nopietni apdraud slimnīcas iespējas norēķināties par izlietotajiem medikamentiem un maksātspēju kopumā.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Veselības ministrijas un Latvijas Slimnīcu biedrības.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 20.aprīlī, plkst.12.00 Jēkabā ielā 10/12, 210.telpā. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā