Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiksies ar medicīnas profesionālo organizāciju vadītājiem

(30.03.2010.)

Atsaucoties uz mediķu nevalstisko organizāciju aicinājumu, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 31.martā, plkst.12.30 uz tikšanos aicinājis nozares profesionālo organizāciju vadītājus.

Medicīnas profesionāļi vērsušies pie G.Daudzes kā pie ārsta un politiķa, vēstulē protestējot pret „iespēju steidzamības kārtā atvērtā Ārstniecības likumā izskatīt konceptuālus jautājumus”.

Vēstulē norādīts, ka bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle iesniegusi Saeimā grozījumus ārstniecības jomu regulējošā likumā, kas paredz Latvijas Ārstu biedrībai un Latvijas Māsu asociācijai atņemt tiesības uz ārstu un māsu tālākapmācību un sertifikāciju, šīs funkcijas nododot Rīgas Stradiņa universitātei. Grozījumi esot iesniegti Saeimā dienu pēc tam, kad B.Rozentāles pārstāvētā Tautas partija paziņoja par savu aiziešanu no valdības.

Nozares pārstāvji uzsver, ka par tik būtiskām izmaiņām B.Rozentāle ne reizi nav konsultējusies ar profesionālajām organizācijām.

Saeimas priekšsēdētājs uz tikšanos aicinājis Latvijas Ārstu biedrības prezidentu Pēteri Apini, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidenti Sarmīti Veidi, Latvijas Māsu asociācijas prezidenti Jolantu Zālīti, Latvijas Farmaceitu biedrības prezidenti Līgu Krīgeri un Latvijas Ambulatorā dienesta ārstu palīgu profesionālās biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieku Juri Raudovu.

No Saeimas puses sarunā aicināta piedalīties Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāja Dagnija Staķe.

Tikšanās notiks trešdien, 31.martā, plkst.12.30 Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.


Informācija medijiem:
Tikšanās sākumā - foto un video iespēja. Mediju pārstāvjus lūdzam ierasties Viesu zālē, Jēkaba ielā 11, līdz plkst.12.20.

Pēc sarunas paredzēta tikšanās ar mediju pārstāvjiem.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā