Saeimas deputāti diskutēs par ieguldījumiem cilvēkkapitālā

(29.03.2010.)

Vairāku Saeimas komisiju deputāti otrdien, 30.martā, plašā lokā diskutēs par iespējām paaugstināt Latvijas iedzīvotāju cilvēkkapitālu. Diskusija notiks, izskatot Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas projekta otro sadaļu „Ilgtermiņa ieguldījumi cilvēkkapitālā”.

„Soli pa solim esam sākuši analizēt valdības iesniegto stratēģiju ilgtermiņa attīstībai. Diskusijas tiks organizētas par visām astoņām stratēģijas sadaļām. Šādas tikšanās ir ārkārtīgi nozīmīgas, jo dod iespēju deputātiem un līdz šim stratēģijas izstrādē neiesaistītajiem ekspertiem piedalīties satura uzlabošanā,” skaidro Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. „Iepriekšējā sēde, izskatot stratēģijas kultūras sadaļu, pierādīja, ka kopīgā sarunā tiek rasti konstruktīvi uzlabojumi stratēģijas piedāvājumam.”

Cilvēkkapitāls ir ekonomiski aktīvo iedzīvotāju talanti un spējas. Lai stiprinātu cilvēku spējas un talantus, stratēģijā piedāvāti pārkārtojumi izglītības sistēmā, izmaiņas nodarbinātības un sociālajās programmās.

Par nepieciešamajiem ieguldījumiem cilvēkkapitālā diskutēs Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, Sociālo un darba lietu komisijas un Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti.

Plānots, ka komisiju kopsēdē piedalīsies stratēģijas projekta autori, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas un nozaru pārstāvji.

Komisiju kopīgā sēde notiks otrdien, 30.martā, plkst.14.00 Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde