Aicina skolēnus piedalīties fotokonkursā par Latvijas drošību

(26.03.2010.)

Gatavojoties NATO Parlamentārās Asamblejas pavasara sesijai, kas šajā pavasarī tiek organizēta Rīgā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija aicina vidusskolēnus piedalīties fotogrāfiju konkursā „Mana drošā Latvija”. Balvā - neaizmirstams brauciens ar karakuģi.

Ikviens vidusskolēns ir aicināts līdz šī gada 26.aprīlim iesūtīt paša uzņemtu digitālo fotogrāfiju, kurā atainots, kā viņš saprot savas ģimenes, draugu, skolas vai visas valsts drošību. Konkursa rīkotāji aicina skolēnus būt radošiem un ar fotogrāfijas palīdzību pastāstīt, kas viņam ļauj Latvijā justies droši. Fotogrāfijai jāpievieno arī īss idejas apraksts (līdz 300 zīmēm).

Iesūtītās fotogrāfijas vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti, kā arī profesionāls fotogrāfs.

Desmit labāko fotogrāfiju autorus gaida galvenā balva - Jūras spēku bāzes apmeklējums un neaizmirstams brauciens ar Jūras spēku karakuģi. 

Skolēni aicināti fotogrāfijas līdz šī gada 26.aprīlim sūtīt uz e-pastu info@saeima.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi.

Ar konkursa nolikumu un plašāku informāciju par NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) pavasara sesiju var iepazīties mājaslapā www.natopariga.lv.

NATO PA pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala”.

NATO PA sesijas norisinās divas reizes gadā - pavasarī un rudenī. Iepriekšējā NATO PA sesija notika Lielbritānijas pilsētā Edinburgā; šopavasar tā plānota Rīgā, savukārt 2010.gada rudenī - Polijas galvaspilsētā Varšavā.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt