Saeimas komisija iztaujās Šveices ekspertu par Imigrācijas likuma grozījumiem

(25.03.2010.)

Par Imigrācijas likuma grozījumiem atbildīgā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija piektdien, 26.martā, tiksies ar pārstāvi no Šveices kompānijas „Henlay&Partners”. Šī kompānija ir starptautiski atzīts konsultants jautājumos par investīciju piesaisti ar imigrācijas politikas palīdzību.

Tikšanos ar Šveices konsultantu kompānijas pārstāvi komisija organizē, lai pieņemtu izsvērtu un valsts drošībai un ekonomiskajām interesēm atbilstošu lēmumu par veicamajiem grozījumiem Imigrācijas likumā.

Saeima 4.martā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus šajā likumā, kas paredz iespēju piešķirt termiņuzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, kuri Latvijā investējuši ievērojamus finanšu līdzekļus. Valsts prezidents šos grozījumus neizsludināja un atgrieza otrreizējai izskatīšanai Saeimā.

Deputāti rīt tiksies ar kompānijas „Henley&Partners” pārstāvi Kristianu Kalinu (Christian Kalin). Tāpat komisijas sēdē aicināts piedalīties Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers, Valsts prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule, Satversmes aizsardzības biroja direktora padomnieks Kaspars Lejietis un uzņēmējs Viesturs Koziols.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks piektdien, 26.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.


Saeimas preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde