Baltijas valstu parlamentāriešus BA konferencē uzrunās ASV vēstniece

(25.03.2010.)

Piektdien, 26.martā, Baltijas Asamblejas (BA) rīkotajā konferencē „Baltijas valstu ekonomikas stabilizācija un konkurētspējas atjaunošana: pārdomas, pārveide, pārbūve” Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentāriešus uzrunās Amerikas Savienoto Valstu vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere (Judith Garber).

Konferenci atklās BA prezidente Ērika Zommere un diskusiju par Baltijas ekonomikas stabilizāciju un konkurētspējas atjaunošanu vadīs BA Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Pasākumā ar referātiem uzstāsies Baltijas Starptautiskā ekonomiskās politikas studiju centra direktors Alfs Vanags, SEB bankas galvenais ekonomists Gitans Nauseda (Gitanas Nausėda) no Lietuvas, Tartu universitātes Ekonomikas un biznesa administrācijas fakultātes docents, Baltijas studiju centra vadītājs Viktors Trasbergs (Viktor Trasberg) no Igaunijas, NCH Capital, Inc. vecākais viceprezidents Baltijas valstīs Kārlis Cerbulis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietnieks Valdis Zagorskis, kā arī citi eksperti.

Konferencē apspriežamo tēmu lokā ir aktuālā ekonomiskā situācija Baltijā, reģiona konkurētspējas atjaunošanas perspektīvas, situācija Eiropas Ekonomiskajā zonā un eiro ieviešanas prognozes.

Konferencē aicināti piedalīties Baltijas valstu un Beniluksa valstu parlamentārieši un Eiropas Parlamenta deputāti. Ar ziņojumiem uzstāsies eksperti un zinātnieki no Rīgas Ekonomikas augstskolas, Baltijas starptautiskā ekonomiskās politikas studiju centra, SEB Bankas, Tartu Universitātes, Ziemeļu Investīciju bankas, Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociācijas, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un citām iestādēm.

Pasākuma ietvaros paredzēta arī BA Prezidija tikšanās ar Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociācijas pārstāvjiem. 

Konference notiks piektdien, 26.martā, Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 9.30.

Mediju ievērībai:
Konferences noslēgumā pulksten 14.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11 notiks preses konference. Tajā žurnālistus uzrunās Baltijas Asamblejas Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, viņa vietnieki Pēps Aru (Peep Aru) no Igaunijas un Broņus Pauža (Bronius Pauža) no Lietuvas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā