Saeimas apakškomisijā atkārtoti diskutēs par ieceri bērnus skolot no sešu gadu vecuma

(22.03.2010.)

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas deputāti otrdien, 23.martā, diskutēs par ieceri samazināt vecumu, no kura tiek uzsākta pamatizglītības ieguve.

„Iepriekš apakškomisija aicināja atbildīgo Izglītības un zinātnes ministriju strādāt pie sākumskolas izglītības satura reformas, par pašmērķi neizvirzot vecuma samazināšanu. Taču patlaban izskanējusi informācija, ka ministrija turpina aktīvi strādā pie šī projekta, tam atvēlot daļu no „sociālā spilvena” finansējuma,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis.

„Esam sasaukuši apakškomisijas sēdi, lai skaidrotu, cik tālu pavirzījušās sākumskolas izglītības mācību satura reformas un kad plānots uzsākt bērnu obligātu skološanu no sešu gadu vecuma,” pauž J.Dukšinskis.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu konsultatīvās padomes, Latvijas Skolu psihologu asociācijas un vecāku apvienības „Māmiņu klubs” pārstāvji.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 23.martā, plkst.13.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde