Saeimā viesojas Vācijas vēstnieks (foto)

(01.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa pirmdien, 1.martā, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieku Latvijas Republikā Detlefu Veigelu (Detlef Weigel), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā puses apliecināja, ka Latvijas un Vācijas pašreizējās attiecības ir lieliskas, tostarp aktīva sadarbība izveidojusies arī starp abu valstu parlamentiem.

Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra aktīva dialoga nozīmi Latvijas un Vācijas attiecībās un norādīja, ka ciešas attiecības abu valstu starpā izveidojušās visās sadarbības jomās. To apliecina arī šogad plānoto abpusējo vizīšu intensitāte, tostarp valsts augstāko amatpersonu līmenī. Šī gada aprīļa beigās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalīsies Minhenes Ekonomikas samitā, savukārt gada otrajā pusē Latvijā plānota Vācijas prezidenta Horsta Kēlera (Horst Köhler) vizīte.

Vācijas vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijā pavadīto laiku un īpaši pateicās par viņa darbības laikā vēstniecībai sniegto atbalstu. D.Veigels uzsvēra, ka arī turpmāk svarīgi padziļināt abu valstu kontaktus politikas, ekonomikas un kultūras jomā.

Tāpat D.Veigels pauda gandarījumu par Saeimas iesaistīšanos Starptautiskās parlamentu stipendijas programmā. Šādu pilotprojektu Latvija plāno uzsākt 2010.gada septembrī, nodrošinot diviem vācu jauniešiem trīs nedēļu ilgu praksi Saeimā. S.Āboltiņa atzina, ka dalība šajā programmā apliecinās Saeimas atvērtību starptautiskajai sadarbībai.

D.Veigels ir septītais Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā un šajā amatā strādā kopš 2008.gada augusta. Šis bija D.Veigela pirmais nozīmējums vēstnieka amatā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima 
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt