Saeimas komisija pārrunā Naturalizācijas pārvaldes pārņemšanas gaitu

(03.02.2010.)
Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti trešdien, 3.februārī, tiekoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietnieku Jāni Citskovski, pārrunāja Naturalizācijas pārvaldes likvidēšanas gaitu un ar pilsonības iegūšanu un zaudēšanu saistīto funkciju pārņemšanu.

„Naturalizācijas pārvaldes pārņemšanai jānotiek tādā veidā, kas nodrošinās naturalizācijas procesa nepārtrauktību un nepazeminās pakalpojuma kvalitāti,” norāda komisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns.

J.Citskovsks informēja, ka pēc Naturalizācijas pārvaldes reorganizācijas naturalizācijas procesu varēs kārtot jebkurā no 30 PMLP nodaļām un tas uzlabos pakalpojuma pieejamību.

Deputāti noskaidroja, ka Naturalizācijas pārvaldes pārveides process noslēgsies 1.martā un saskaņā ar valdības rīkojumu PMLP pārņems 24 no šobrīd esošajām 69 amata vietām. J.Citskovskis skaidroja, ka tie darbinieki, kuru tiešie darba pienākumi saistīti ar pilsonības iegūšanas procesu un eksāmenu organizēšanu, turpinās darbu PMLP struktūrvienībā, kas arī turpmāk sauksies Naturalizācijas pārvalde.

„Vienīgais, ko cilvēki izjutīs līdz ar pārvaldes likvidēšanu, būs adreses maiņa,” apgalvoja PMLP priekšnieka vietnieks. Atbrīvojot esošās Naturalizācijas pārvaldes telpas, tiks ietaupīti budžeta līdzekļi, un PMLP telpas tiks pielāgotas eksāmenu norisei. Viņš piebilda, ka, piemēram, Daugavpils eksaminācijas telpas tiks aprīkotas ar videonovērošanu, kas šobrīd nav izdarīts.

Deputāti uzzināja, ka par šīm izmaiņām februāra beigās un marta sākumā PMLP plāno organizēt sabiedrības informēšanas kampaņu.




Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā