Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze izsludina likumus, kas paredz ieturētās pensijas daļas atmaksu

(29.01.2010.)
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piektdien, 29.janvārī, pildot Valsts prezidenta pienākumus viņa prombūtnes laikā, izsludinājis trīs Saeimas pieņemtos likumus, kas paredz atmaksāt pensionāriem ieturēto pensijas daļu.

G.Daudze izsludinājis Saeimā 21.janvārī pieņemto Pensiju ieturējumu atmaksāšanas likumu, kā arī ar to saistītos grozījumus likumā „Par valsts pensijām” un likumā „Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam”.

Saskaņā ar Pensiju ieturējumu atmaksāšanas likumu laika posmā no 2009.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.janvārim ieturēto pensijas daļu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izmaksās šī gada aprīlī kopā ar aprīļa pensiju. Pensijas saņēmēja nāves gadījumā ieturēto pensijas daļu būs tiesības saņemt pensijas saņēmēja laulātajam, pirmās un otrās pakāpes radiniekiem, vai arī citai personai uz mantojuma apliecības vai tiesas nolēmuma pamata. 

Visi trīs likumi stāsies spēkā 30.janvārī - nākamajā dienā pēc izsludināšanas.


Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt