Saeima pieņem Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likumu

(28.01.2010.)

Ceturtdien, 28.janvārī, Saeima trešajā galīgajā lasījumā pieņēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sagatavoto likumprojektu „Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likums”.

Likuma mērķis ir nodrošināt enerģijas gala patēriņa efektivitātes un energoefektivitātes pakalpojumu veicināšanu, tai skaitā, energopakalpojumu tirgus attīstību. Likums nodrošinās valsts energoefektivitātes rīcības plānu izstrādi un ieviešanu.

Likuma prasības attiecas uz energopakalpojumu sniegšanu, enerģijas tirgošanu, sadales sistēmu darbību, enerģijas gala patēriņu.

Ieviešot likumu, energoresursi tiks izmantoti efektīvāk. Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu rezultātā saruks kurināmā patēriņš, līdz ar to atmosfērā samazināsies siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzums, norāda likumprojekta autori.

Likums paredz, ka valsts enerģijas ietaupījumu mērķi noteiks Ekonomikas ministrija. Mērķa sasniegšanai tiks izstrādātas programmas un noteikti praktiski energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi katrā no enerģijas gala patēriņa sektoriem - mājsaimniecības, rūpniecības, pakalpojumu, lauksaimniecības, transporta un sabiedriskajā sektorā.

Likuma īstenošanā būtiska loma būs valsts un pašvaldību sektoram, kam ar savu paraugu būs jāveicina energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošana.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta