Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Turcijas vēstnieci (foto)

(26.01.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 26.janvārī, tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aiši Aihanu Asju (Ayşe Ayhan Asya), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot Turcijas vēstnieci Latvijas parlamentā, G.Daudze abu valstu attiecības raksturoja kā labas un ļoti konstruktīvas, atzīstot, ka nav izsmeltas iespējas vēl aktīvākai sadarbībai. „Turcija ir viena no divdesmit lielākajām pasaules ekonomikām, un, ja palūkojamies uz savstarpējo tirdzniecības apjomu, ir skaidrs, ka mums vēl ir daudz iespēju attīstīt biznesa sakarus,” teica G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs vēstniecei apliecināja, ka Latvija iestājas par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesu un atbalsta Turciju ceļā uz dalību ES. Pārrunājot sadarbību starptautiskajās organizācijās, G.Daudze uzsvēra Turcijas līdzdalību NATO misijā Afganistānā un tās aktīvo iesaisti kaimiņvalsts atjaunošanas procesā.

Jaunā Turcijas vēstniece apliecināja, ka viņas darbā prioritāte būs ne tikai politisko, bet arī ekonomisko saišu stiprināšana. Viņa pastāstīja, ka jau sākusi interesēties par iespējām attīstīt abām valstīm izdevīgus projektus, piemēram, pasažieru aviopārvadājumu jomā. 

Vēstniece arī norādīja, ka būtiski ir veicināt nepastarpinātus sakarus starp abu valstu iedzīvotājiem, piemēram, organizējot Latvijas akadēmiķu lekcijas Turcijas augstskolās. 

Aiše Aihana Asja ir otrā Latvijā rezidējošā Turcijas vēstniece. Pirms tam bijusi Turcijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Luksemburgā, strādājusi Turcijas pārstāvniecībās NATO, Vīnē, Belgradā, Damaskā un Frankfurtē.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā