Saeima atbalsta grozījumus Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā

(21.01.2010.)

Saeima ceturtdien, 21.janvārī, galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā. Tie paredz, ka ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus Latvijas teritorijā līdz mūsu valsts ugunsdzēsēju ierašanās brīdim varēs vadīt arī citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ugunsdzēsēju augstākā amatpersona, kura atrodas notikuma vietā.

Pamatojoties uz noslēgtajiem starptautiskajiem līgumiem, ugunsgrēku dzēšanu Latvijas pierobežā veic arī Lietuvas un Igaunijas dienesti, savukārt šajās valstīs - arī Latvijas ugunsdzēsēji. Turklāt nereti ugunsgrēka vietā kaimiņvalstu ugunsdzēsēji var ierasties ātrāk, tā nodrošinot savlaicīgu dzēšanas darbu uzsākšanu. Visbiežāk šādas situācijas rodas, pierobežā dzēšot lielos mežu ugunsgrēkus, kad ar uguni jācīnās abās robežas pusēs.

Lai glābšanas darbi noritētu bez aizkavēšanās, arī citas ES dalībvalsts ugunsdrošības, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonai jāparedz tādas pašas tiesības, kādas ir Latvijas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājam.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt