Saeimas komisija lems par ieturēto pensiju atmaksu

(06.01.2010.)
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija ceturtdien, 7.janvārī, lems par nepieciešamajiem pasākumiem, lai saskaņā ar Satversmes tiesas spriedumu sāktu izmaksāt pensijas pilnā apmērā un atmaksātu pensionāriem to pensijas daļu, kas ieturēta kopš 2009.gada 1.jūlija. 

„Rīt lemsim par nepieciešamajiem soļiem, lai atgrieztu pensionāriem ieturēto naudu. Lūkosim, cik ilgā laika periodā tas izdarāms un kāds ir labākais mehānisms naudas atmaksai. Komisijas viedoklis līdz šim ir bijis tāds, ka pilnas pensijas jāsāk maksāt februārī. Tāpat vērtēsim, vai ieturēto naudu iespējams atmaksāt jau līdz 2010.gada jūlijam, ņemot vērā, ka tad būs pieejama ievērojama sociālā budžeta uzkrājuma daļa, kas patlaban noguldīta depozītā,” informē Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Atbildīgo ministriju pārstāvji rītdien aicināti ziņot par precīzām summām, kādas nepieciešamas, lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu. 

Sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts kases, Latvijas Bankas un Latvijas Pensionāru federācijas.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks ceturtdien, 7.janvārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 


Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt