Saeimā deputāti spriedīs par Latvijas nacionālo interešu aizstāvēšanu Eiropas Savienībā

(02.12.2009.)

Saeimas Prezidijs, komisiju un frakciju vadītāji ceturtdien, 3.decembrī, sanāks uz īpašu tikšanos, lai spriestu par parlamenta un nozaru komisiju darbu pēc Eiropas Savienības (ES) Lisabonas līguma stāšanās spēkā.

„Stājoties spēkā Lisabonas līgumam, palielinās Latvijas iespējas aizstāvēt nacionālās intereses Eiropas Savienībā. Šajā procesā liela loma būs dalībvalstu parlamentiem, tāpēc ar kolēģiem pārrunāsim, kā Saeima turpmāk strādās, izvērtējot Eiropas Savienības direktīvas un regulas,” pauž Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

„Vērtēsim, vai mums pietiks kapacitāte, lai aizstāvētu Latvijas nacionālās intereses Eiropas Savienībā. Ņemot vērā, ka Eiropas Savienības tiesību aktu projektu apjoms ir milzīgs, Latvijai būs skaidri jādefinē prioritārās nozares, kurām pievērst pastiprinātu uzmanību,” norāda komisijas priekšsēdētāja.

V.Paegle atgādina, ka Lisabonas līgums, kurš stājās spēkā 1.decembrī, ES dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem dod lielākas iespējas pārraudzīt ES tiesību aktu izstrādes gaitu. Saeima turpmāk vērtēs, vai ES tiesību aktu izstrādes mērķus nevar sasniegt zemākā - dalībvalstu likumdošanas līmenī, kā arī, vai ES likumdošanas iniciatīvas nepārsniedz to sākotnējos mērķus.

Tikšanās tiek rīkota pēc Saeimas Prezidija, Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas iniciatīvas, un tajā aicināti piedalīties Saeimas komisiju un Saeimas frakciju vadītāji.

Tikšanās notiks ceturtdien, 3.decembrī, plkst.8.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem