Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ar arodbiedrību pārrunā izglītības un zinātnes finansējumu (foto)

(01.12.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 1.decembrī, tikās ar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Jāni Krastiņu, kā arī zinātnieku un studentu pārstāvjiem, lai pārrunātu augstākajai izglītībai un zinātnei plānoto finansējumu 2010.gadā. Sarunā piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš, kā arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.


 
Sarunas laikā G.Daudze apliecināja, ka parlaments un tā atbildīgās komisijas ir atvērtas sadarbībai ar partneriem un izteica cerību, ka puses turpinās izmantot dialoga iespējas, lai meklētu risinājumus problēmām izglītības un zinātnes jomā.

G.Daudze uzsvēra, ka nākamā gada valsts budžeta 2.lasījuma redakcija šīm nozarēm paredz līdzekļu palielinājumu pret sākotnēji plānoto: „Panākta vienošanās ar koalīcijas partneriem palielināt finansējumu gan augstākajai izglītībai, gan arī zinātnei,” atzina Saeimas priekšsēdētājs.

Salīdzinot ar sākotnēji plānoto, augstākajai izglītībai nākamgad paredzēti papildu līdzekļi 5,9 miljonu latu apmērā, savukārt bāzes finansējums zinātnei tiks palielināts par 3 miljoniem latu. Kā informēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš, līdzekļi šiem mērķiem rasti, pārdalot valsts akciju sabiedrību „Latvenergo” un „Latvijas valsts meži” peļņas daļu, kā arī Latvijas Valsts radio un televīzijas centra maksājumus par valsts kapitāla daļu izmantošanu.

Savukārt T.Koķe uzsvēra, ka, neskatoties uz kopējo samazinājumu, nākamā gada nozares budžetā ir izdevies panākt, ka netiek samazinātas pedagogu algas.


Fotogrāfijas no tikšanās: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās: www.youtube.com/SaeimaSAB 
Izmantojot fotogrāfijas publicēšanai, nepieciešama atsauce uz Saeimas Kanceleju.

 

Saeimas Preses dieests

 

Sestdien, 27.aprīlī