Saeima rītdien lems par 2010.gada valsts budžeta projektu

(30.11.2009.)

Saeimas Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi otrdien, 1.decembrī, pulksten 9.00, lai galīgajā lasījumā lemtu par nākamā gada valsts budžeta projektu, ko izskatīšanai sagatavojusi atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Līdz ar 2010.gada valsts budžeta projektu Saeima lems arī par atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas galīgajam lasījumam sagatavotajiem grozījumiem 70 likumos, kas saistīti ar valsts budžetu, un diviem jauniem likumprojektiem - Publisko aģentūru likumprojektu un likumprojektu „Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu”. Tāpat Saeima lems par Tautsaimniecības, agrāras, vides un reģionālās politikas sagatavoto Meliorācijas likumprojektu.

„Budžeta komisija gandrīz divu nedēļu laikā vairākās sēdēs ir izvērtējusi turpat 1400 priekšlikumu, kurus iesnieguši gan deputāti un citas Saeimas komisijas, gan arī Saeimas Juridiskais birojs un Ministru kabinets. Komisijai šis darba posms bija ļoti sarežģīts, vairākiem likumprojektiem mēs esam izstrādājuši savus priekšlikumus, lai tos uzlabotu,” skaidro Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš atzīst, ka „budžets nākamajam gadam nav ideāls, un to pat var uzskatīt par skarbu. Tomēr tas ir labākais, kāds pašreizējos ekonomiskajos apstākļos ir iespējams. Nākamā gada budžeta pieņemšana būs signāls gan mums pašiem, gan arī tiem, kuri Latviju vēro citās zemēs, par to, ka mēs spējam vienoties. Latviešu tauta ir pārcietusi divus pasaules karus, un mēs esam sīksta tauta - pārcietīsim un pārdzīvosim arī šo laiku”.  

Paredzēts, ka nākamā gada valsts budžeta likums un grozījumi likumos, kas saistīti ar valsts budžetu, stāsies spēkā 2010.gada 1.janvārī.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt