Plānots mainīt polderu sūkņu staciju uzturēšanas finansēšanu

(24.11.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 24.novembrī, otrajam galīgajam lasījumam atbalstīja grozījumus Meliorācijas likumā, kas paredz mainīt polderu sūkņu staciju ekspluatācijas un uzturēšanas finansēšanas kārtību.

Līdz šim polderu sūkņu staciju darbība tika nodrošināta Zemkopības ministrijas budžeta ietvaros. Taču paredzēts, ka turpmāk polderu sūkņu staciju ekspluatācijas un uzturēšanas izdevumus segs poldera platību zemju īpašnieki, kuriem zemes nosusināšana nodrošina iespēja izmantot zemi un infrastruktūras objektus.

Komisijas deputāti vienojās, ka līdz 2010.gada 1.jūlijam Zemkopības ministrija veiks esošo meliorācijas sistēmu izvērtēšanu (tai skaitā polderu staciju un inženierbūvju inventarizāciju) un segs ar to uzturēšanu un ekspluatāciju saistītās izmaksas. Pēc 1.jūlija pusi no izmaksām, kas saistītas ar platību nosusināšanu un ūdens sūknēšanu, segs zemes īpašnieki vai tiesiskie valdītāji. Savukārt, sākot ar 2011.gadu, zemes īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem būs jāsedz visas sūkņu staciju uzturēšanas izmaksas.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt