Saeimas apakškomisijā diskutēs par bērnu apmācību slimnīcās

(23.11.2009.)

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas deputāti otrdien, 24.novembrī, diskutēs par mācību organizēšanu bērniem, kuri ilgstoši ārstējas stacionārā ārstniecības iestādē.

„Apakškomisija uz sēdi aicinājusi atbildīgās amatpersonas, lai kopīgi risinātu problēmas, kas skar bērnu skološanu slimnīcās. Pašvaldībām ir pienākums mācības organizēt tiem bērniem, kuri slimnīcās ārstējas ilgāk par divām nedēļām, taču realitātē pēc nesenās skolu reformas tas vairs netiek nodrošināts,” informē apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis.

„Atbildīgā ministrija skaidro, ka saskaņā ar principu „nauda seko skolēnam” nauda par bērnu apmācību tiek novirzīta pašvaldībai, finansējumu bērnu skološanai tieši slimnīcās neparedzot. Tādējādi veidojas situācija, ka nauda „neseko” tiem lauku bērniem, kuri ilgstoši ārstējas slimnīcā Rīgā,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs, uzsverot, ka jādara viss iespējamais, lai novērstu šo situāciju un mazie pacienti nepaliktu bez skolotājiem.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas, Veselības ministrijas un Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pārstāvji.

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 24.novembrī, plkst.13.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā