Saeimā izveidotas divas jaunas deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem

(12.11.2009.)

Ceturtdien, 12.novembrī, Saeimā izveidotas deputātu grupas sadarbībai ar Irākas parlamentu un sadarbībai ar Melnkalnes parlamentu.

Par deputātu grupas sadarbībai ar Irākas parlamentu priekšsēdētāju ievēlēts Sergejs Mirskis (SC), bet par vietnieku - Vitālijs Orlovs (SC). Grupā darbosies deputāti Valērijs Agešins (SC), Uldis Briedis (TP), Oļegs Deņisovs (SC), Aleksejs Holostovs (SC), Miroslavs Mitrofanovs (PCTVL), Arturs Rubiks (SC), Jānis Tutins (SC), Aleksejs Vidavskis (SC) un Mihails Zemļinskis (SC).

Savukārt deputātu grupu sadarbībai ar Melnkalnes parlamentu vadīs pie frakcijām nepiederošais deputāts Artis Pabriks, un tajā darbosies deputāti Imants Kalniņš (TB/LNNK) un Silva Bendrāte (JL), kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Dzintars Ābiķis, Visvaldis Lācis un Aigars Štokenbergs.

Līdz ar šo divu grupu izveidošanu 9.Saeimā būs 62 deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentāriešiem. 8.Saeimā darbojās 61 šāda grupa, 7.Saeimā - 44, 6.Saeimā - 37, bet 5.Saeimā bija deviņas sadarbības grupas.

Saeimas kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputātu darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām deputātu grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts, un deputāti par darbu grupā atlīdzību nesaņem.

Latvija diplomātiskās attiecības ar Irāku nodibināja 2004.gada 15.oktobrī, bet ar Melnkalni - 2006.gada 19.jūnijā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt