Darba grupa par sabiedrisko mediju attīstības jautājumiem uzsāk darbu

(02.11.2009.)

Pirmdien, 2.novembrī, notika pirmā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izveidotās darba grupas „Par sabiedrisko mediju attīstības jautājumiem” sēde.

Darba grupa vienojās par veicamajiem uzdevumiem, nosakot, ka nepieciešams iepazīties ar Eiropas valstu pieredzi un analizēt iespējas tās izmantot Latvijā, kā arī spriest par nacionālā pasūtījuma izveides principiem un kritērijiem. Tāpat darba grupa, pārrunājot Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio resursu optimizēšanu, spriedīs par jauna elektroniskā medija izveidi. Tiks izvērtēts arī esošais sabiedrisko mediju pārvaldības un uzraudzības modelis, diskutēts par sabiedrisko mediju finansēšanas un komercdarbības modeli, darba grupa arī izstrādās priekšlikumus nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā.

Darba grupas priekšsēdētāja ir Saeimas deputāte, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene, bet par priekšsēdētājas vietniecēm darba grupa izraudzījās Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietnieci Daci Bucenieci un mediju eksperti, Latvijas Universitātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāju Intu Brikši.

„Darba grupas tikšanās notiks pirmdienu rītos pulksten 10.00 un būs atklātas, tajās varēs piedalīties arī citi interesenti,” skaidro I.Circene. Viņa pieļauj, ka darba grupas gala ziņojums par sabiedrisko mediju attīstības jautājumiem varētu būt gatavs februāra sākumā. Lai paātrinātu Elektronisko mediju likumprojekta sagatavošanu izskatīšanai otrajā lasījumā, par darba grupas secinājumiem paredzēts sagatavot arī starpziņojumus.

Uz nākamo sēdi darba grupa sanāks 9.novembrī, kad tiks analizēta Eiropas valstu pieredze un tās izmantošanas iespējas Latvijā. Darba grupā ar informatīvu pārskatu uzstāsies mediju eksperti Arvils Ašeradens un Anda Rožukalne, kā arī tiks prezentēts Nacionālās radio un televīzijas padomes materiāls.

Plānots, ka visas ar darba grupu saistītās aktualitātes, darba grupas sagatavotie informatīvie materiāli, starpziņojumi un sēžu protokoli būs pieejami Saeimas mājaslapā un interneta portālā politika.lv .




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima