Saeimas komisija akcentē ES Lisabonas stratēģijas nozīmi

(28.10.2009.)

Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 28.oktobrī, diskutējot par Latvijas Nacionālās Lisabonas programmas īstenošanu un tajā iekļauto Eiropas Savienības (ES) Padomes rekomendāciju realizāciju, akcentēja ES Lisabonas stratēģijas nozīmi.

„Eiropas Savienības Lisabonas stratēģija joprojām nav zaudējusi savu aktualitāti, un tajā izvirzītie mērķi ir īpaši būtiski tieši šobrīd, kad Latvijas tautsaimniecību skārusi ekonomiskā krīze,” sēdē norādīja komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. Viņa atgādināja, ka Latvijai jau kopš 2005.gada ir izstrādāta Nacionālā Lisabonas programma un to bija nepieciešams ievērot.

„Ja mēs šajos gados būtu spējuši īstenot kaut pusi no tā, ko nosaka šī programma, tad mēs nebūtu tik nopietnā ekonomiskajā krīzē, kādā esam šobrīd,” uzsvēra V.Paegle. „Tomēr visus šos gadus mēs tā arī neieskatījāmies šajā programmā, un līdz ar to tajā definētie pareizie plāni un prioritātes tā arī dzīvē netika īstenotas,” teica komisijas priekšsēdētāja.

ES Lisabonas stratēģija tika apstiprināta Portugāles ES prezidentūras laikā 2000.gadā. Tā ir ES stratēģiskās attīstības dokuments, kas definē ekonomiskās attīstības virzienus līdz 2010. gadam. Stratēģija bija izvirzījusi mērķi desmit gadu laikā padarīt ES ekonomiku par konkurētspējīgāko un dinamiskāko ekonomiku pasaulē.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde