Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Jordānijas vēstnieku (foto)

(27.10.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 27.oktobrī, tikās ar Jordānijas Hašimītu Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Haldūnu Talhūnī (Khaldoun Talhouni), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot Jordānijas vēstnieku Saeimā, G.Daudze abu valstu attiecības raksturoja kā konstruktīvas, vēršot uzmanību uz sadarbības potenciālu ekonomikā, tūrismā un kultūras sakaros. Saeimas priekšsēdētājs akcentēja Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu un mūsu valsts lielo pieredzi loģistikas un tranzīta pakalpojuma sniegšanā.

Pārrunājot Latvijas un Jordānijas ekonomiskās attiecības, puses bija vienisprātis, ka sadarbību būtiski veicinātu tiešās aviosatiksmes uzsākšana starp Rīgu un Ammānu, tādēļ nepieciešams pie šī jautājuma aktīvi strādāt.      

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī Latvijas un Jordānijas iespējamo parlamentāro sadarbību, kā arī finanšu krīzes ietekmi uz abu valstu tautsaimniecībām.

H.Talhūnī ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš viņš bijis Jordānijas vēstnieks Austrālijā, kā arī strādājis vēstniecībās ASV, Šveicē un Francijā. Jaunais Jordānijas vēstnieks pastāvīgi rezidē Nīderlandē.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā