Saeimas apakškomisijā diskutēs par braukšanas atlaidēm skolēniem

(26.10.2009.)

Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas deputāti otrdien, 27.oktobrī, uz komisijas sēdi aicinājuši Rīgas domes un trīs ministriju pārstāvjus, lai spriestu par situāciju ar braukšanas maksas atvieglojumiem skolēniem, studentiem un daudzbērnu ģimenēm. 

„Sabiedriskā transporta atlaižu samazināšana daudzām ģimenēm ir sadārdzinājusi skolas gaitas. Deputātus īpaši interesē situācija Rīgā, kur transports ir salīdzinoši dārgs un ceļš uz skolu nereti jāmēro ar pārsēšanos, kas ir vēl dārgāk. Svarīgi, lai autobusa biļete nekļūst par šķērsli, kas attur ģimeni no bērnu sūtīšanas skolā, tādēļ lūgsim atbildīgās amatpersonas skaidrot, kāda ir situācija un iespēja piešķirt lielākas atlaides ģimenēm, kurās izglītojas vairāki bērni,” norāda apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Komisija ir saņēmusi biedrības „Es gribu dzīvot” vēstuli, kurā pausts priekšlikums atjaunot skolēniem braukšanas maksas atvieglojumus 75 procentu apmērā, savukārt daudzbērnu ģimeņu bērniem rosināts piešķirt bezmaksas braukšanas biļetes maršrutā uz skolu.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Rīgas Domes, Izglītības un zinātnes ministrijas, Satiksmes ministrijas, kā arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sociālās drošības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 27.oktobrī plkst.14.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī