Saeimas apakškomisijā spriedīs par pasākumiem legālo psihotropo vielu ierobežošanai

(26.10.2009.)

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti 27.oktobrī spriedīs par nepieciešamajiem pasākumiem, lai ierobežotu legālo apreibinošo vielu lietošanu un izplatīšanu.

Komisijā norāda, ka pēdējā laikā aktualizējies tā dēvēto „legālo narkotiku” jautājums, kas esot brīvi nopērkamas internetā un pat skolu teritorijā. Pārsvarā tie ir augu izcelsmes smēķējami maisījumi, kas nav iekļauti aizliegto vielu sarakstā, un tos var brīvi iegādāties un lietot. Taču šīs vielas nereti izraisa līdzīgus simptomus kā narkotiskās vielas, to lietošanas rezultātā var rasties halucinācijas un organisma saindēšanās.

Saeimā ar vēstuli vērsušies Saldus profesionālās vidusskolas pedagogi, paužot satraukumu par šo vielu pieejamību un skolas audzēkņu aizraušanos ar tām. Kāds nepilngadīgs jaunietis esot skolas teritorijā iegādājies legālās psihotropās vielas, pēc kuru lietošanas vairākas dienas ārstēts slimnīcā. Mēneša laikā ar organisma toksikozi pēc šo vielu lietošanas slimnīcā nonākuši arī vairāku citi Saldus skolu audzēkņi.

Lai spriestu par šīs problēmas risinājumiem, uz apakškomisijas sēdi rītdien aicināti pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Veselības ministrijas. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 27.oktobrī, plkst.12.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā