Saeimas komisija apstiprina sabiedrisko mediju darba grupas sastāvu

(22.10.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien, 22.oktobrī, apstiprināja darba grupas sastāvu sabiedrisko mediju attīstības jautājumu risināšanai. Darba grupas mērķis būs piedāvāt sabiedrības interesēm atbilstošu sabiedrisko mediju nākotnes vīziju, un tās sastāvā būs mediju eksperti un politiķi.

Darba grupas stratēģiskie uzdevumi būs izstrādāt priekšlikumus elektronisko mediju vienotai struktūrai un Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas iespējamajam apvienošanas modelim. Ekspertu un politiķu redzeslokā būs arī jautājumi par apraides pakalpojumu pieejamību un Nacionālās radio un televīzijas padomes turpmāko darbību. Tāpat darba grupa spriedīs par nacionālā pasūtījuma koncepcijas pilnveidošanu un izvirzīs priekšlikumus jaunajam Elektronisko mediju likumam.

Darba grupas sastāvā būs Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, pārstāvji no Saeimas frakcijām - Uldis Ivars Grava (JL), Anta Rugāte (TP), Jānis Strazdiņš (ZZS), Pēteris Tabūns (TB/LNNK), kā arī frakcijas Saskaņas centrs konsultants mediju jautājumos Vadims Baraņņiks. Tāpat darba grupā būs Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Lielpēters, Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Lūkina, VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” tehniskā direktora vietnieks Uldis Lavrinovičs, Tieslietu ministrijas pārstāve Baiba Lielkalne, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, kā arī mediju eksperti - Arvils Ašeradens, Inta Brikše, Aija Cālīte-Dulevska, Jānis Domburs, Ģirts Ozols, Dmitrijs Petrenko un Anda Rožukalne.

Paredzēts, ka darba grupa uz pirmo sēdi sanāks nākamnedēļ, kad arī plānots apstiprināt darba grupas vadību.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā