Ārlietu komisija konceptuāli atbalsta Latvijas un Tadžikistānas nolīgumu par kravu autopārvadājumiem

(21.10.2009.)

Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 21.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru tiek ratificēts Latvijas un Tadžikistānas nolīgums par starptautisko automobiļu satiksmi.

Latvijas un Tadžikistānas nolīgums šī gada 11.jūlijā Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbe parakstīts, ar mērķi veicināt abpusēji izdevīgu tirdzniecisko un ekonomisko sakaru attīstību, kā arī lai atvieglotu starptautisko kravu un pasažieru autopārvadājumu nodrošināšanu starp abām valstīm. Tas nosaka abu valstu autopārvadātāju tiesības, atrunā pārvadājumu veidus un darbības noteikumus, kādi autopārvadātājiem jāievēro, veicot kravu un pasažieru autopārvadājumus.

Kā noskaidroja deputāti, neskatoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu, mūsu valsts autopārvadātāji ir ieinteresēti kravu pārvadājumos no Latvijas uz Tadžikistānu. Lai stiprinātu konkurētspēju, Latvijas starptautiskie autopārvadātāji meklē aizvien jaunas sadarbības iespējas Vidusāzijā, tostarp Tadžikistānā.

Jau pirms nolīguma ratifikācijas no autopārvadātājiem saņemts vairāk nekā simts pieteikumu ar lūgumu izsniegt atļaujas pārvadājumiem starp Latviju un Tadžikistānu, deputātus informēja Satiksmes ministrijas pārstāvji. Ministrijas ierēdņi atzīmēja, ka Austrumu virziens Latvijas kravu pārvadātāju biznesam ir ļoti nozīmīgs un šobrīd notiek aktīvs darbs, lai noslēgtu līdzīgu pārvadājuma tipveida nolīgumu arī ar Ķīnu.

Likumprojekts divos lasījumos vēl tiks skatīts Saeimā.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī