Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Beļģijas parlamenta apakšpalātas prezidentu

(14.10.2009.)

Trešdien, 14.oktobrī, darba vizītes ietvaros Briselē Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Beļģijas Karalistes parlamenta apakšpalātas prezidentu Patriku Devālu (Patrick Dewael).
 
Tikšanās laikā uzsvērta veiksmīgā sadarbība starp Baltijas Asambleju un Beniluksa parlamentu, kas aizsākusies jau 1994.gadā. G.Daudze un P.Devāls vienojās par nepieciešamību intensificēt arī abu valstu parlamentu sadarbību, īpaši ņemot vērā 2010.gada otrajā pusē gaidāmo Beļģijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES). Saeimas priekšsēdētājs ielūdza P.Devālu apmeklēt Latviju, kas varētu notikt Beļģijas prezidentūras laikā.
 
Pārrunājot aktuālos ES dienaskārtības jautājumus, abas amatpersonas izteica cerību, ka Lisabonas līguma ratifikācijas process veiksmīgi turpināsies, jo tas paredz jaunas pilnvaras ES dalībvalstu parlamentiem, kā arī sekmēs vēl ciešāku nacionālo parlamentu sadarbību.
 
Pievēršoties globālās finanšu un ekonomiskās krīzes tematikai, amatpersonas pārrunāja makroekonomisko situācija abās valstīs un budžeta pieņemšanas gaitu valstu parlamentos. Par spīti grūtībām ES ir jādomā par pasākumiem, kas nodrošinātu ekonomisko izaugsmi ilgtermiņā, uzsvēra parlamentu vadītāji. „Mums ir nepieciešams mācīties no esošas krīzes un tās iemesliem, jo, kad mūsu valstu ekonomikas piedzīvos augšupeju, mēs būsim guvuši ļoti vērtīgu pieredzi,” teica G.Daudze. 

Savukārt P.Devāls akcentēja, ka globalizētā ekonomika ir realitāte jau daudzus gadus, taču tikai pašreiz mēs piedzīvojam šī procesa politiskos rezultātus, piemēram, G20 sadarbības formāta nostiprināšanos.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 12. līdz 14.oktobrim darba vizītē uzturas Beļģijā, kur piedalījās Eiropas Parlamentā notiekošajā konferencē „Eiropa 70 gadus pēc Molotova - Ribentropa pakta”.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde