Tautsaimniecības komisija rosina atļaut sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem veikt ziedojumus

(13.10.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 13.oktobrī, vienojās virzīt izskatīšanai Saeimā komisijas sagatavotu likumprojektu, kas ļaus arī regulēto pakalpojumu sniedzējiem ziedot sabiedriskā labuma organizācijām.

Komisija likuma izmaiņas izstrādājusi, lai novērstu situāciju, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji atšķirībā no citiem uzņēmumiem vairs nevar veikt ziedojumus. Komisijas deputāti arī vienojās likumprojektā ietvert normu, ka uzņēmuma veiktie ziedojumi nedrīkstēs ietekmēt sabiedriskā pakalpojuma tarifus.

„Ar šādu uzņēmumu atbalstu ir realizēti daudzi nozīmīgi projekti kultūras un sporta jomā, kas citādāk nepiedzīvotu saules gaismu,” skaidroja komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Vienlaikus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai būs rūpīgi jāraugās, lai tā ienākumu daļa, kas tiks ziedota, nepalielinātu tarifus iedzīvotājiem.”

Piemēram, akciju sabiedrība „Latvijas Gāze” ir atbalstījusi Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Bērnu fondu. Arī Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars deputātiem atzina, ka iespēja saņemt ziedojumus no regulējamo pakalpojumu sniedzējiem ir nozīmīgs atbalsts operas mākslinieciskā līmeņa nodrošināšanai.

Paredzēts, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija grozījumus likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” lūgs iekļaut 15.oktobra Saeimas sēdes darba kārtībā.




Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde