Saeima lems par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta likumā

(07.10.2009.)

Saeima ceturtdien, 8.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par Valsts ieņēmumu dienestu”, kas paredz tiesības Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoram un viņa vietniekiem lemt par piekrišanu tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanai.

Ar šiem grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta likums tiks saskaņots ar Maksātnespējas likumu tiesiskās aizsardzības procesa piemērošanā. Turpmāk, lai tiesiskās aizsardzības procesa ietvaros samazinātu pamatparādu, nokavējuma un soda naudu, vajadzēs VID piekrišanu. Tāpat piekrišana būs vajadzīga nodokļa samaksas termiņa pagarināšanai vai nodokļa parāda dzēšanai, kā arī kārtējo nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanai. 

Grozījumi arī nosaka, ka VID ģenerāldirektoram un viņa vietniekiem būs tiesības lemt par tiesiskās aizsardzības procesa plāna grozījumiem.

Patlaban likums nenosaka, kura amatpersona ir tiesīga lemt par piekrišanu tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanai.

Grozījumi arī precizē VID ierēdņu kompetenci saskaņā ar Eiropas Komisijas direktīvu par starpvalstu palīdzību prasījumu piedziņā un starptautiskiem līgumiem par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Ar grozījumiem likumā „Par Valsts ieņēmumu dienestu” veikta arī virkne redakcionālu precizējumu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde