Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Norvēģijas vēstnieku (foto)

(06.10.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 6.oktobrī, tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jānu Ūli Grēvstādu (Jan Ole Grevstad), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības, sadarbība NATO, kā arī ekonomiskā situācija pasaulē. Puses bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējās attiecības līdz šim veidojušās ļoti sekmīgi, vienlaikus norādot uz turpmākās sadarbības potenciālu, it īpaši ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētājs īpaši akcentēja abu valstu aktīvo parlamentāro sadarbību un pauda gandarījumu par bijušā Norvēģijas parlamenta priekšsēdētāja Turbjērna Jaglanna (Thorbjørn Jagland) ievēlēšanu Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretāra amatā. Ar T.Jāglannu veidojusies cieša sadarbība gan nesenajā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, gan šī gada sākumā viņam apmeklējot Saeimu, pauda G.Daudze.

J.Ū.Grēvstāds arī pauda gandarījumu par abu valstu karavīru sekmīgo sadarbību Afganistānā, kur Norvēģijas vadītajā vienībā dienesta pienākumus pilda lielākā daļa Latvijas karavīru. G.Daudze apliecināja Latvija gatavību pildīt saistības pret starptautiskajiem partneriem un dalību NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā saglabāt kā prioritāti.

Pārrunājot ekonomisko situāciju abās valstīs, Saeimas priekšsēdētājs vērsa uzmanību uz pēdējā laikā vērojamo Latvijas eksporta apjomu pieaugumu un mūsu valsts atvērtību ekonomiskai sadarbībai un investīcijām. Latvijas eksporta pieaugumu veido gan kokmateriālu, pārtikas produktu un farmācijas nozares, gan arī dažādu transporta, tranzīta un loģistikas pakalpojumu eksports, skaidroja G.Daudze. 

J.Ū.Grēvstāds ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Viņš ieņēmis dažādus amatus Norvēģijas Karalistes Ārlietu ministrijā un vēstniecībās Vācijā, Singapūrā, kā arī misijā Eiropas Savienībā. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem