Saeimas apakškomisijā diskutēs par skolas autobusu pieejamību reģionos

(05.10.2009.)

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas deputāti otrdien, 6.oktobrī, sēdē apspriedīs aktuālās problēmas skolēnu pārvadāšanas jomā.

„Reformējot izglītības sistēmu, atbildīgā ministrija rūpes par skolēniem lielā mērā ir pārnesusi uz pašvaldību pleciem, un deputātus māc bažas, vai arī mazāk attīstītās pašvaldības bērniem spēj nodrošināt skolas transportu. Tādēļ apakškomisijas deputāti uz sēdi ir aicinājuši atbildīgās amatpersonas, lai pārrunātu aktuālo situāciju skolēnu pārvadājumu jomā un domātu par jauniem risinājumiem, kā palīdzēt skolēniem no mājām nokļūt uz skolu un atpakaļ,” informē apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis.

Viņš norāda, ka skolu reorganizācija noritējusi ļoti strauji un ne visas pašvaldības bija gatavas šādam pavērsienam. Tādēļ ir jādara viss iespējamais, tostarp, ja nepieciešams, jārosina izmaiņas likumdošanā, lai pēc iespējas ātrāk sakārtotu šos jautājumus.

Ar šī gada 1.oktobri likvidētas 59 skolas un 79 reorganizētas, pārveidojot tās par pirmskolas izglītības iestādēm, saglabājot tikai sākumskolas izglītību vai pievienojot citai novada teritorijā esošai skolai.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāvji.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 6.oktobrī, plkst.13.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā