Saeimas deputāti apmeklēs Daugavpils novada skolas

(02.10.2009.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija pirmdien, Pasaules skolotāju dienā - 5.oktobrī, dosies izbraukuma sēdē, lai klātienē iepazītos ar situāciju Daugavpils novada skolās. Saeimas deputātus interesē, kā Daugavpils apkārtnē tiek nodrošināta izglītības pieejamība, kā tiek risināti jautājumi par skolēnu nokļūšanu izglītības iestādēs un kādā veidā skolu darbību ir ietekmējusi principa „nauda seko skolēnam” ieviešana.

„Mazās pierobežas skolas atrodas neapskaužamā situācijā, jo aizvien turpinās lauku iedzīvotāju pārcelšanās uz dzīvi lielajās pilsētās. No vienas puses bērnu skaits šajās skolās samazinās un sarūk arī pieejamais finansējums, bet no otras puses - tām jāturpina pildīt ļoti būtiska izglītības un sabiedrības integrācijas funkcija,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. „Lai šīs skolas varētu turpināt pilnvērtīgu darbu, Izglītības un zinātnes ministrijai tām būtu jānosaka augstāks atbalsta koeficients.”

Plānots, ka plkst. 12.00 deputāti apmeklēs Vaboles vidusskolu, kurā šogad mācības uzsākuši slēgtās Līksnas pamatskolas audzēkņi. Savukārt plkst.13.30 Izglītības, kultūras un zinātnes komisija Daugavpils novada domē tiksies ar domes deputātiem un izglītības iestāžu pārstāvjiem.

Komisijas deputāti plkst.15.15 viesosies arī Skrudalienas pamatskolā. Šī skola tuvējā apkārtnē ir vienīgā, kurā bērni izglītību var iegūt latviešu valodā. Pašvaldība ir rosinājusi pamatskolas slēgšanu, bet Izglītības un zinātnes ministrija to nav saskaņojusi. Tāpat plkst.16.15 Saeimas komisija plāno apmeklēt Silenes pamatskolu un ap plkst. 18.00 Sventes vidusskolu.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī