Saeimā diskutēs, kā ar zinātnes palīdzību veicināt Baltijas valstu ekonomiku izaugsmi

(01.10.2009.)

Piektdien, 2.oktobrī, Saeimā notiks Baltijas Asamblejas (BA) Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas rīkotā starptautiska apaļā galda diskusija, kurā Baltijas valstu parlamentu deputāti, valsts pārvaldes un profesionālo organizāciju pārstāvji diskutēs par iespējām sekmēt tautsaimniecības attīstību, izmantojot zinātnes, tehnoloģiju un izglītības sniegtos resursus.

Pasākuma mērķis ir meklēt jaunas iespējas, kā, apvienojot spēkus, sekmēt doktorantūras studijas, efektīvi izmantot Eiropas Savienības fondus un ar zinātnes un tehnoloģiju palīdzību atgriezt mūsu valstis uz izaugsmes ceļa, skaidro BA Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas līdzpriekšsēdētāja Baiba Rivža.

„Uz zināšanām balstīta ekonomika nav iespējama bez zinātnes un pētniecības potenciāla, un piedzīvotā krīze tautsaimniecībā skaudri parāda, ka Baltijas valstu sadarbība zinātnē un tehnoloģiju jomā līdz šim nav bijusi pietiekami sekmīga. Atslēgas vārds izejai no krīzes ir tieši sadarbība, nevis savstarpēja konkurence. Latvijai, Lietuvai un Igaunijai vajadzētu mācīties vienai no otras, lai pat ar ierobežotiem resursiem izveidotu kopīgu reģionālu zinātnes telpu, kas sekmētu mūsu valstu konkurētspēju globālajā tirgū,” uzsver B.Rivža.

Apaļā galda diskusija „Zinātne un tehnoloģijas - risinājumi Baltijas valstu tautsaimniecības atveseļošanai un eksportspējas uzlabošanai” notiks 2.oktobrī plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.  

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta