Iedzīvotājiem liela interese par iespēju apmeklēt Saeimas namu (foto)

(23.09.2009.)

Trešdien, 23.septembrī, iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par iespēju atvērto durvju dienas ietvaros apmeklēt Saeimas namu un satikt parlamenta deputātus. Saeimu šodien jau apmeklējuši vairāk nekā 1800 interesentu.

Apmeklēt Saeimu šodien ieradušies visu vecumu ļaudis, sākot ar jaunāko klašu skolēniem un beidzot ar sirmgalvjiem. Vislielāko interesi izrādījuši tieši skolēni, tomēr šodien parlamentu apmeklē arī tūristi un vienkārši garāmgājēji.  

Saeimas apmeklētāji labprāt izmantoja iespēju satikt Saeimas deputātus un iztaujāt par parlamenta darba specifiku, deputātu ikdienu un politiskajiem procesiem valstī. Vairāki deputāti stāstīja klātesošajiem par Saeimas nama vēsturi un tradīcijām, kā arī savu ikdienas darbu. Tostarp Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze gandrīz stundu garā ekskursijā rādīja parlamentu Rīgas 77.vidusskolas audzēkņiem un citiem viesiem. Ekskursijas pa Saeimu vadīja arī citi deputāti, piemēram, Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs, Saeimas sekretāra biedrs Andrejs Klementjevs un deputāts Jānis Reirs (JL).

„Mēs daudz esam runājuši par atvērtu parlamentu, par nepieciešamību veidot dialogu ar sabiedrību. Šis ir viens no veidiem, kā mēs to varam darīt - aicinot ikvienu interesentu klātienē aplūkot Saeimas namu un to, kā strādā deputāti un parlamenta darbinieki,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. Viņš norādīja, ka tieši lielā iedzīvotāju interese par Saeimas darbu pērn bija viens no argumentiem, lai rīkotu atvērto durvju dienu arī šogad, kad citas valsts pārvaldes iestādes to nedara.
 
G.Daudze arī uzsvēra, ka šī ir lieliska iespēja izglītot jauniešus un varbūt kāds tieši pēc Saeimas apmeklējuma izlems studēt politoloģiju vai nolems iesaistīties kādā politiskā organizācijā, lai nākotnē kļūtu par deputātu.

Šī diena nav izņēmums un Saeima apmeklētājiem ir atvērta arī ikdienā. Jebkurš interesents var pieteikties ekskursijai Saeimā, tāpat interesenti var pieteikt savu dalību arī Saeimas komisiju sēdēs, kas ir atklātas sabiedrībai.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā