Saeima lems par iespēju nodot koncesijā Latvijas Radio 2

(23.09.2009.)

Saeima ceturtdien, 24.septembrī, galīgajā lasījumā lems par iespēju sabiedrisko raidorganizāciju apraides atļauju nodot privātajam partnerim, ko paredz likumprojekts „Grozījumi Radio un televīzijas likumā”.

Izmaiņas likumā nepieciešamas Latvijas Radio 2 programmas saglabāšanai, kas ir populārākā radio stacija Latvijā, ko klausās 27 procenti Latvijas iedzīvotāju, norāda grozījumu autori.

Ar Radio un televīzijas likuma grozījumiem paredzēts atļaut Nacionālajai radio un televīzijas padomei saskaņā ar Publiskās un privātās partnerības likumu nodot koncesijā citai personai (raidorganizācijai) sabiedriskās raidorganizācijas atsevišķas programmas veidošanu un sākotnējo izplatīšanu. Šādu apraides atļauju paredzēts izsniegt uz koncesijas līguma darbības laiku, kas nav ilgāks par pieciem gadiem. Valsts nodeva par to nebūs jāmaksā.

Patlaban likums nosaka, ka jebkurai raidorganizācijai piešķirtās apraides tiesības nav nododamas citai personai. Gadījumā, ja raidorganizācija šīs tiesības nevar nodrošināt, apraides atļauja ir jānodod Nacionālajai radio un televīzijas padomei un raidorganizācijai jāizbeidz sava darbība. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt