Saeimas komisija atbalsta precizējumus politisko partiju likumā

(16.09.2009.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 16.septembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Politisko partiju likumā, kas likuma normas par partiju maksātnespēju paredz saskaņot ar jauno Maksātnespējas likumu.

Piedāvātās izmaiņas precizē likumā lietoto terminoloģiju un pantu redakcijas, kas regulē partiju darbības izbeigšanas kārtību. Bankrota gadījumā partijām sava darbība būs jāizbeidz saskaņā ar Maksātnespējas likumu.

Likumprojekts precizē, ka politisko partiju no partiju reģistra turpmāk izslēgs, pamatojoties uz partijas maksātnespējas procesa administratora pieteikumu.

Tāpat grozījumi precizē partiju reģistrā iekļaujamās ziņas par attiecīgās partijas maksātnespējas procesa pasludināšanu un administratora iecelšanu. Tādējādi arī sabiedrībai būs pieejama pilnīga informācija par maksātnespējas procesa piemērošanu konkrētai partijai, norāda likumprojekta autori.

Par likumprojektu „Grozījumi Politisko partiju likumā” trijos lasījumos vēl jālemj Saeimai. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt